Real world faith!

Etter noen tettpakkede og inspirerende dager på konferanse i Stockholm, sitter jeg nå å blafrer i en haug med notater. Jeg bare MÅ skrive ned og rydde litt, både i notatene og i hodet. Vi har fått høre så utrolig masse bra forkynnelse. Livsnært og utfordrende! Just as I like it!
Jeg er så takknemlig for å ha fått sjansen til å få dra på en slik konferanse. Takknemlig for å få litt kjærestetid. Takknemlig for å få komme til en større by og se Guds MANGFOLD. Takknemlig for å få treffe nye mennesker. Takknemlig for å få være en del av noe større. Takknemlig for at mennesker bruker sine talegaver til Guds ære, og til andres inspirasjon og glede. Takknemlig for å få høre igjen Lovsanger som vi sang på kvinnekonferansen i april.( Åh, den gangen ble det felt mange tårer, og denne konferansen ligger hakk i hel.) Takk Gud for at du berører oss gang på gang! Takk for musikken, og muligheten til å synge ut vår tilbedelse!
Konferansen startet onsdag kl 19.30, og første taler er Phil Dooley fra Hillsong i Sør Afrika.
Overskriften hans var

REAL WORLD FAITH!

Han snakket om å bygge tro som holder gjennom hele uka. Som holder i "verden". Tro som varer, som ikke gir opp. Å ha en sterk tro, også når du møter motgang og utfordringer.
"Tro er et utvendig resultat av en innvendig overbevisning." Phil oppmuntret oss til å ikke la verden påvirke innsiden vår, men heller la innsiden vår påvirke utsiden! Ikke la verden forme oss, ikke la verden forme troen vår. Men bruk tid på Gud og ha tro på at han ikke er ferdig med deg! Tro på at Gud kan bruke DEG til å utgjør en forskjell, til å bety en forandring. HAN kan gjøre det! Han kan forvandle nasjoner! Ha tro på at Kirken er fremadgående!
Og det starter med å gjøre NOE. Stol på Gud og det han sier til deg. TRO på HAN. Kanskje må du gå inn i ting eller oppgaver selv om du ikke føler deg helt klar for det, og da har du en unik sjanse til å stole helt og fullt på Gud.
Vi fikk se en liten film i fra Sør Afrika, der de har plantet små menigheter i områder der det ser ut til at alt håp er ute. Der er mye kriminalitet og mange ungdommer som ruser seg. Og nå har det begynt å snu! Nå er det ikke så mye skyting lenger, ting har roet seg litt ned. Flere har gitt livet sitt til Jesus, og blitt forvandlet. og det gjør noe helt synlig med nærmiljøet!

1.Joh 4.4 Men dere, mine barn, er av Gud og har seiret over dem. For han som er i dere, er større enn han som er i verden!!!!

Men hvorfor mister vi tro? Jo, vi kan lett miste tro når vi møter motstand. Når noen er uenig med oss, når vi har feilet, når vi føler oss støtt, når andre ikke liker oss... Men da skal vi få lov til å faktisk gå videre med livet. Utfordringene er med å forme oss!! Og når noen ikke-kristne kanskje spør oss om troen vår, så skal vi huske på at det er Gud som har satt oss der, i slike situasjoner, for å være et lys i mørket, for å vise litt av ham.

Have real faith and step forward!  Noen ganger er det kanskje ikke nok med at vi bare ber, men at Gud vil vi skal gjøre noe. Og når vi prøver noe som kanskje ikke funker, så må vi ikke gi opp! Vi må slutte å snakke om alt vi ikke kan gjøre og hvorfor, men vi må se mulighetene som ligger rett foran oss! Vi må ha tro på at Gud er trofast, at han er med oss, også når vi møter motgang. Vi må ta vår plass! - Ikke gå rundt å snakke om ting som er umulig.
Luk 11. 9-10 Be så skal dere få, let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere. For den som ber, han får. Den som leter, han finner. Og den som banker på, skal det lukkes opp for.
Oppfordringen er å søke Gud etter hans plan for deg, begynn å banke på, og ikke la noe eller noen hindre deg i å bli brukt for Guds rike!!!!


Have real world faith!!

Kommentarer