Leksjon 1. Lovsangslederskolen

Lovsangslederskolen er en serie på 10 leksjoner, som jeg syns har vært bra og nyttig lesning i forhold til det å stå i et lovsangsteam som skal lede andre i lovsang.
Kanskje kan dette være bra og nyttig for deg også?
Følg med og bli inspirert, og kanskje utfordret, til et nytt semester!
Serien blir lagt ut hver lørdag, ti lørdager fremover i sommer.
Dette er spesielt myntet på deg som er med i lovsangstjenesten!! Og jeg håper og ønsker at du vil ta deg tid til å lese.



Publisert: 05.02.2008 fra Richard Sundström / www.crossnet.se

Et lovsangsteam står der av en årsak; Ikke for å få synge i en mikrofon eller få stå på en scene, men for å lede andre nærmere Gud. En centimeter eller hundre meter, - vi skal hjelpe folk å orientere sine tanker, sin vilje og sin lengsel - mot Jesus og fra seg selv. Vi gjør det vi gjør først og fremst for at vi elsker Jesus, og ingenting annet kan være viktigere for deg og meg enn å elske Jesus (Mark.12,29-30)
Lovsangsledelse handler ikke om deg! Ikke for at du skal få en sjanse til å vise dine nye jeans eller rive av dine seneste riff. Det handler ikke om å selv stå i sentrum, og dette er en stor kollisjon med alt som artisteri og offentlig musikkliv går ut på i vår tid! Alle ser Idol, alle ser MTV og vil bli artister. Tenk å få synge å spille for en masse folk, tjene fete penger og være den alle vil ha! Tenk å få bli noe…

For en del år siden fantes det mange band i mange kirker, det fantes mange menigheter som hadde kor og det arrangertes spillinger i annenhver kjeller og kirke. Det fantes en plattform for band og artister og det var rom for folk å leve ut sine gaver og sin lengsel etter å fortelle noe med sin musikk. Som kristen er det jo ikke så rart at man vil spille og fortelle om hvem Gud er og gi Guds kjærlighet videre!
I disse dager fins det faktisk ikke så mange kristne band lengre, og det er langt mellom musikkcaféer og gig der soloartister og band/kor kan gjøre sin greie. Hvorfor det er slik er en annen diskusjon, men faktum er at en av de få “scener” eller muligheter for unge musikere å spille i våre menigheter, er om man er med i lovsangsteamet. Spontant kan man jo syns det er alle tiders, men jeg tror at vi trenger mange flere kristne musikere som satser alt de har på bandet eller soloprosjektet - Jeg har merket meg at den som synger eller spiller best, er ikke nødvendigvis den som leder lovsang best. To krefter virker imot hverandre her: På den ene siden - hele “lovsangsgreien”, som ikke handler om deg og meg, men om Jesus Kristus, Kongenes Konge og Herrenes Herre. Om Gud , Skaperen av alt liv og den som fantes før alt, om Gud som ikke deler sin ære med noen (Jes.42,8)
På den andre siden - den andre kraften ,- nemlig alt i oss mennesker som vil være tilværelsens sentrum, som vil ha andre menneskers beundring og attrå. Vi vil være vår egen gud og la all vår tid, alle våre ting, alle våre penger være det som gir oss det vi vill ha! Så musikk og artisteri blir bare en av alle ting vi fyller vårt liv med for å skape en hype og tilbedelse rundt oss selv. Vi selv er sentrum av vårt univers.
Samtidig som dette er feil, er det et bevis på hvor stort behov det er for unge lovsangsledere. Unge gutter og jenter som velger å dra i håndbrekket og sette noen andre enn dem selv som gud i deres musikk. Vi trenger virkelig skjønne lovsangsledere som setter en større ære i at Jesus blir stor, enn å selv få fete kontrakter eller lange køer til signeringen av sin CD. Vi trenger dem som lar seg berøres av Guds kjærlighet og som siden kan lede andre inn i Guds varme favn.
Jeg er ikke imot soloartister og band, at mennesker vil satse på en artistkarriere, tvert imot! Kjør på, bli alt du kan bli! Men enten du satser på en solokarriere eller på lovsangssporet, vil jeg være tydelig på at ingenting har evighetsverdi hvis det ikke først har blitt lagt ned ved Jesu kors, og dine ambisjoner har vært under Guds åsyns lupe. Sløs ikke bort hele din musikalske gave på å tilbe deg selv og dine egne påfunn. Slipp først taket på alt og be om at Gud skal rense dine motiv og hvorfor du holder på med det du gjør. Han vil bruke deg! Gud vil fylle deg først og fremst for at du er du, og for at du skal finnes til for andre!
Behovet for lovsangsledere er stort. Det fins veldig mange som kan synge og spille bra, men alt for få som sier: “ Kom og følg meg, jeg har oppdaget at Gud er hellig og stor, han er kjærlighetsfull og nær. Kom, jeg vil ta deg med til Ham, derfor spiller jeg, derfor synger jeg!”
Dette er grunnen til at vi vil kjøre en lovsangslederskole på nettet. Vi ønsker at det skal bli noen flere lovsangsledere som vet hva de gjør når de leder lovsang og vet hvorfor de holder på. Vi gjør dette fordi du er viktig, og fordi Gud er verd alt vi er og noensinne kommer til å bli!
God bless!
Richard Sundström
Kursansvarlig for lovsangslinjen på Bibelskolen Livskraft, Jönköping

Kommentarer