Leksjon 3. Lovsangslederskolen


Noen grunnleggende verdier for din lovsangsledelse.


Publisert: 06.02.2008 fra Rickard Sundström / www.crossnet.se

I neste leksjon skal vi se på hvordan man kan forberede en lovsangsavdeling, men først vil jeg si litt om noen verdier som kan være bra å ha når du skal lede lovsang. Ofte blir lovsangsledelsen og lovsangsavdelingen "som det blir", vi tenker ikke gjennom ting. Om du skisser opp noen verdier for din lovsangsledelse, tror jeg at du kommer til å vokse i din oppgave og til og med finne større glede og utfordring i dette. Du kan lage egne som passer for ditt team, men her er noen verdier som jeg mener kan være bra å tenke på:
- Tid til forberedelse.
Si til din pastor eller ungdomsleder at du som lovsangsleder vil ha god tid til forberedelse hvis du skal lede lovsang. I blant kan folk be oss tre minutter før en samling: "Kan du ta noen lovsanger?"og de tar oss både for gitt og viser med dette at de kanskje ikke har så store forventninger til lovsangsavdelingen.
Iblant får man selvfølgelig "stille opp" på dette, men jeg vil peppe deg til å ikke bare "kjøre noen sanger", men søke Gud for dine lovsangsavdelinger (mer om dette senere) Dette gjør at du skal be om å få tid til å forberede deg- Gjennom dette kommuniserer du også at du tar din oppgave på alvor og det er bra!
- Alle i teamet leder lovsang.
Det er ikke bare jenta eller gutten som starter sangen og som står ved mikrofonen som er lovsangslederen. Det er hele gjengen deres som er lovsangsledere.Jeg synes det er viktig at også kompet og musikerne kjenner og vet dette. Dere skal som team (om dere er tre eller tretten stykker) lede folk i lovsang og tilbedelse. Dere skal sammen lokke mennesker til å gjensvare på Guds storhet og kjærlighet.Og her kan bassisten lede andre gjennom sin spilling like mye som den som synger.
Oppmuntre folk i teamet ditt til å tenke slik. Det hjelper også deg som lovsangsleder til å kjenne de andres støtte: det er ikke bare deg alt står og faller på, men det avhenger av alle. For hele teamet er lovsangsledere.
- Vær en del av din menighet/forsamling.
Som lovsangsleder eller lovsangsteam skal vi ikke bare dukke opp når det er vår tur til å lede lovsang. Det blir litt merkelig i lengden. Vær en del av din menighet/sammenheng og vær villig til å tjene andre. Ingenting mer enn dette kommer til å gjøre deg til en bedre lovsangsleder! Vær med å ta din vasketurnus i kirken, vær med i en husgruppe eller en bønnegruppe, vær med på noen andre møter når ikke du er med og leder. Oppmuntre ditt lovsangsteam til å gjøre dette også.
- Du er alltid en lovsangsleder.
En utfordring med alt lederskap er at man kan ikke slå det av og på. I hvertfall ikke det ansvaret et lederskap medfører. Tenk på at du er en lovsangsleder selv den helgen da du ikke leder lovsang, og du kan "lede" (hjelpe, inspirere) andre til lovsang bare gjennom din måte og være på. Du skal ikke bli en merkelig og overåndelig skapning som ikke kan være blant folk, du skal bare minne deg selv om dette innimellom.
" La ingen forakte deg fordi du er ung, men vær et forbilde for de troende i ord og gjerning, i kjærlighet, i trofasthet og renhet."(1.Tim.4,12)

Tanken med dette er ikke å skremme deg slik at du kjenner: "Oi, dette fikser jeg aldri! Jeg kan aldri være en lovsangsleder!"Tvertom vil jeg utfordre deg til å våge tro mer om deg selv. Utfordre deg til å tro at Gud vil bruke deg og at han har veldig mye tålmodighet med slike som deg og meg!
Jeg har lagt merke til at de ting man satser på og virkelig prøver å gjøre noe bra ut av i livet, er mye morsommere å holde på med. Det blir mer innhold, for man gir mer inn i det. Slik skal vi tenke rundt lovsangsledelse. Vi skal satse mer på å gjøre det så bra som vi etter våre forutsetninger, bare kan!Hvorfor? Fordi Gud er verd det beste fra oss, fordi han har gitt det beste til oss!
God bless!

 

Kommentarer