Leksjon 7. Lovsangslederskolen


Å ta med folk til et sted du selv har besøkt.


Publisert: 24.04.2008 fra Richard Sundstrøm/www.crossnet.se

Hva er å lede lovsang? Hvordan kan man bedre forstå hva det er vi holder på med? Jeg tror det er viktig for deg som leder lovsang at det blir tydelig hva det er du gjør. At det ikke "bare blir som det blir". Dette gjelder egentlig alt i livet. Alt for mange lever, tar alt som det kommer og håper at det kanskje kan bli noe bra, men tar ikke en aktiv del i å forme sitt liv på beste måte. Alt står virkelig ikke i din makt å styre over, men visse valg kan man gjøre. Beste måte er å lengte etter å formes av Jesus og å la hans liv reflekteres gjennom deg, og å la bibelens sannheter utfordre deg til å vokse i troen.

Når det gjelder lovsangsledelse kan dette bildet være til hjelp for deg: Jeg tenker ofte at lovsangsledelse er som å være en guide. Guide kan jo låte litt fjernt...men følg med her. Hvis man er i London og går rundt og kikker, skulle man selv kjenne igjen Big Ben, Towerbridge og alle typiske røde London-busser, men ikke så mye mer. Tenk på hvordan det skulle være å få en guide som kan alt om London og høre han/henne fortelle hva som hadde hendt på visse plasser, om gamle hus og kvarter, og om mennesker som har levd der. Alt skulle bli spennende og levende!
På samme måte er vår oppgave som lovsangsleder å være guider og ta med folk til en plass vi selv har besøkt, og vise rundt og vekke takknemlighet og lengsel etter mer av Jesus. Det er derfor, som en tidligere leksjon har tatt opp, det er viktig med forberedelsestiden der du søker Gud og der du for eksempel fanger opp et tema å lede lovsangen mot. kanskje er det Guds storhet eller Jesu kors og det store at Han døde for oss. Du selv stopper opp og mediterer over dette, leser ord i Bibelen, ber - og når møtet kommer kan du ta med folk til et "sted" du selv har vært. Akkurat som en guide kan du lede de andre og vise dem sider av Gud som de kanskje hadde glemt eller aldri visst om.

En gang var jeg på et studiebesøk i en gammel gruve. Han som viste oss rundt kunne alt om denne gruven, om bergarter og arbeidsmetoder. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle fatte så stor interesse for gruver, og jeg fyltes av beundring og forundring takket være denne gamle mannen som kunne så mye om gruven.
Du kan også være med og vekke beundring og forundring for vår Konge og Idol, Jesus Kristus, og lede andre inn i lovsang foran Ham! Du kan selv gå inn i "gruven" og lære å kjenne han - og siden, når du leder lovsang, kan du ta andre med til et sted du selv kjenner og allerede har besøkt. Det fins alltid mer og lære kjenne i Gud, og vi vil aldri bli utlært. Iblant føles det som om vi ikke vet noenting! Men i din bønn og på ditt rom kan du velge å ta små steg mot å lære kjenne dypene i Gud. Da vil du helt naturlig lede lovsang på en enda bedre og tydeligere måte, for du tar folk med deg til en plass du allerede har besøkt. Lykke til - og vit at Jesus lengter såååå mye etter deg!

" Hold dere nær til Gud, så skal Han holde seg nær til dere!" Jak.4,8
God bless!
 

Kommentarer