Leksjon 9. Lovsangslederskolen



Å lede lovsang. Noen tips om tydelighet.


Publisert: 13.09.2008 fra Rickard Sundström / www.crossnet.se


Vi har nå kommet fram til niende leksjon og du synes kanskje det tok oss lang tid å komme fram til selve lovsangsledelsen i møtet, altså hva denne lovsangsskolen skulle begynt med allerede i leksjon 1. Men kanskje forteller det oss at forberedelsene er viktige og uten skikkelige forberedelser vil vi nok se liten utvikling og fordypning i vår lovsang og tilbedelse.

Jeg vil virkelig slå fast at noen ganger "blir det som det blir". Man får hoppe inn, spille gitar og lede lovsang, selv om man ikke er særlig forberedt. Disse gangene kan faktisk bli de sterkeste, fordi styrken kommer fra Herren og ikke fra vår egen evne. Det er fantastisk når det skjer, men det er ingenting vi må ta for gitt og tenke at "det ordner seg". Flittighet og iver ærer Gud, akkurat som avhengighet og litenhet gjør Gud stor i våre liv.

Her er noen praktiske lovsangsledertips:
 
Å ta scenen. Noen ganger kryper lovsangsteam opp på scenen som om de ikke tror på hva de holder på med. Gå med selvtillit, rett i ryggen og "ta" scenen. Det får deg ikke til å framstå som stolt og selvsentrert, tvert imot utstråler dette at du er på vei til å gjøre noe viktig. Du er på vei til å møte Herren - og det er ingenting vi skal skamme oss over eller ha en slags merkelig "ydmykhet".
 
Innledning. Innled lovsangsavdelingen med en liten bønn eller noen bibelvers som oppfordrer deg til lovsang. Si noe oppmuntrende: "Tenk at vi kan få komme nær til Jesus i dag! Veien til han er åpen, la oss lovsynge og ære han!" eller " Vi skal kanskje reise oss sammen og vise vår ærbødighet og lengsel etter Gud!" Jeg tror til og med at man kan "trene" på disse små ord og oppfordringer så at man blir kortfattet og tydelig.
 
Vanlige oppfordringer. Hjelp folk å uttrykke sin lovsang gjennom å lokke dem til å bruke hele kroppen og alt de er i sin lovsang(mer om dette i neste leksjon).
 
Tydelighet. Dette er et annet nøkkelord for lovsangsteamet. Led med tydelighet, spill med tydelighet. Om dere er på vei fra refreng til vers, - spill f.eks mykere så man forstår hvor dere er på vei på grunn av dynamikken. Si eller syng setningen foran iblant. Om dere skal synge Åpne mitt hjerte-refreng, kan du si frasen eller synge den rett før den kommer, da vet folk hvor dere er på vei i sangen. Tydelighet er ordet. Hvordan kan du bli bedre på å være tydelig i din lovsangsledelse?

Om du vil vokse og bli en dyktig lovsangsleder synes jeg du skal tenke gjennom hvordan du selv bruker å gjennomføre ulike momenter i en lovsangsavdeling. Det finnes alltid detaljer vi kan bli bedre på. Jeg sier ikke dette for å stille krav til deg, men for å utfordre deg til å gjøre det meste ut av de gavene du har fått!

God bless!

Kommentarer