Glad og takknemlig

I helga var jeg så heldig å få med meg noen seminar med Steve og Sharon Kelly fra Wave church. Det er bare så utrolig fint å kunne få sitte å høre på mennesker som har så mange gode og inspirerende ord om det å være med i en menighet. I fare for å kanskje gå glipp av viktige poeng, ¨så bare MÅ jeg ta notater. Syns også det er fint å kunne lese over desse senere og bli minnet på det som har blitt forkynt. Så derfor tenkte jeg at jeg kunne dele litt av notatene her på bloggen, både for min egen del, og for at flere skal få kunne ta del i, og kanskje bli litt inspirert av desse ordene fra Steve Kelly. I første omgang er dette ord som sier noe om  hvordan en kan få et sunt lederskap i en menighet, men jeg syns desse tankene kan passe inn i hverdagslivet, og for oss som ikke er i lederskapet også :)
Det fine med Steve sin forkynnelse er at han bruker punkt. Jeg elsker at ting blir satt opp punktvis. Da blir det liksom litt ryddigere og enklere å holde orden oppe i de små grå. Så her kommer hovedpunktene i det han mener er med på å skape et sunt lederskap/ en sunn menighet.

1.
Det du respekterer, og applauderer, er det du tiltrekker deg.
Det er så sant, så sant. De vi gir oppmerksomhet og fokus, og de vi heier frem, er også de som vil komme til menigheten. Her snakket Steve om at det er viktig å kunne relatere seg til ulike typer mennesker, slik at alle kan føle seg velkommen i en menighet. Han sa også noe interessant om det å være i team. I en menighet finnes det gjerne flere ulike team både i ledelsen, i barnearbeidet, i lovsangen + + Og at vi her må bryte ned det individuelle, og tenke TEAM. Vi må se styrken i de andre, se at andre bidrar, se styrken i samarbeid. Teamet er ikke sterkere enn den svakeste i teamet.

2.
Du må kjenne til kraften i en god rapport!
Vi er alle et produkt av hvordan vi tenker. " For slik han tenker i sitt hjerte, slik er han." Ordspr. 23.7  Bibelen kan å få sagt det!! Dette er jo ting som har blitt forsket på, og blitt konkludert med at slik er det faktisk. Hvordan vi velger å tenke, og handle, avgjør hvordan dagen vår blir. Og slik har det stått i bibelen hele tiden!
Fokuser på det gode!!! Hvordan er det i menigheten din? Er vi positive og optimistiske? ser vi mulighetene? Ser vi alt vi har? Eller ser vi alt vi ikke har og alt vi skulle hatt? Vi må tenke på alt det gode som faktisk kan skje! Vi må la de rette tingene fylle hjertene våre. Vi lager verden vi lever i med våre ord. Snakk om de tingene vi ønsker skal skje!! Mennesker ønsker å være rundt de positive. Og ikke minst: Ha tro på at GUD VELSIGNER!
Her fortalte Steve en liten historie fra menigheten sin, der de såg at fra den ene søndagen til den andre, så steg antall mennesker med 50 stk! Fantastisk! Nye folk kommer til menigheten, flere vil høre til, flere vil bli kjent med Jesus. Men så kom det en dame bort til Steve og klagde sin nød.. "Folk forlater oss, ALLE forlater kirken.." Og det var på bakgrunn av at tre av de hun kjente hadde forlatt kirken. Ser vi bare akkurat det som skjer og kretser rundt oss selv? Eller løfter vi blikket og ser helheten, og det store bildet?
Ledere må lære seg å lede andres tanker til optimisme og entusiasme. Ledere må kunne lede ledere, trene opp nye ledere, gå foran og være gode forbilder.

3.
Tjen Herren med GLEDE! "Tjen herren med glede, kom fram for ham med jubel" Salme 100.2
ÅÅÅ det boblet i meg når han sa dette. JAAA tenkte jeg!! Må vi kunne se gleden det er i å få være med å tjene Herren, og tjene andre!! FOR et privilegium!!! Og i Hans nærvær er det overmåte glede! Det skal være glede i kirka. Det er en ære og et privilegium å få tjene Herren. Gjør det med glede!
Ingen vil være med i et synkende skip! Gi mennesker noe og noen å følge.
Her la Steve frem et eksempel der han snakket om at hvem er det som blir fristet, og faktisk får kjempelyst å være med i f.eks barnearbeidet. Når det står to slitne damer og offer seg, og legger ut om at nå har de vært med i 30 år, og nå er det noen andre sin tur til å ta over.....
Så snakket han videre om at vi må ha gode holdninger og gjøre tjenestene våre med glede. Det må være noe i livet ditt som andre vil ha!!

4.
Takknemlighet gir helhet i livet!
Luk 17.11-19 Historien om de ti spedalske der en av dem kom tilbake for å takke. De ni andre var blitt helbredet, men den ene som kom tilbake for å takke ble gjort HEL. Din tro har gjort deg hel.
Ha forventniger og rett type forventninger!!
Vi trenger ikke bære med oss arrene fra fortiden! Her snakket han om at en person hadde vært i mange menigheter, men samme hvor han var, følte han seg såret.. Fellesnevneren var han selv. Det var han selv som må ordne opp, bli kvitt arr og bitterhet.
VÆR TAKKNEMLIG! La det være en bønn i oss, at vi aldri må tape takknemligheten. Sett pris på menigheten din, sett pris på menneskene rundt deg, og invester!!!

Var ikke dette 4 fantastiske påminnelser!!??
Må det bli en bønn og en lengsel i oss alle å kunne leve et liv etter Guds vilje, bygge menighet etter Guds vilje, være Guds kirke på jord - etter Guds vilje!!
Glad og Takknemlig!
*Marthe*

Kommentarer